soorten vrijwilligerswerk

Inhoudsopgave
soorten vrijwilligerswerk
w: rondleidingen
w: winkel en/of kaartverkoop
commissies en werkgroepen, w: collectiebeheer
w: collectieonderhoud
w: onderhoud natuur/tuin, technisch
w: educatie, w: fotografie
w: uitjes
w: evenementen
c: aanname en begeleiding
Alle pagina'sEr zijn veel verschillende manieren om je in te zetten als vrijwilliger voor kasteel Heeswijk. Elke vrijwilliger kan kiezen voor één bezigheid, maar het is ook mogelijk om een keuze te maken voor meerdere.

Op de volgende bladzijden staan de belangrijkste activiteiten die wij ontplooien.

Hiernaast, in de inhoudsopgave staat een kort overzicht. Door op een bepaalde titel te klikken kunt u daarover meer lezen.  • voor individuelen, zonder afspraak, op roostertijden
  • voor groepen, na reservering
  • ook in andere talen (Duits, Engels, Frans, Spaans), voor vrijwilligers die dit kunnen en willen
  • voor groepen kinderen na reservering (zie foto)
  • voor individuele kinderen, op woensdagen om 14.30 uur, waarbij dit fotopuzzelblad (çklik hier op) wordt gehanteerd.


Alle gidsen zijn verenigd in de gidsenwerkgroep.


 

In de museumwinkel kunnen de bezoekers, naast kaarten en kasteelsnuisterijen, ook interessante informatie en documentatie over kasteel Heeswijk en zijn voormalige bewoners aanschaffen.

 

Daarnaast moeten natuurlijk ook entreekaarten worden verkocht (zie foto).

 

Alle leden die bovenstaande functies doen zijn verenigd in de winkelwerkgroep.commissies en werkgroepen (c+w)

Naast de eerder genoemde activiteiten, voor bezoekers duidelijk op te merken, zijn er bezigheden die zich op de achtergrond afspelen. Deze hebben direct met het museum en de collectie te maken. Hieronder vindt u de belangrijkste.

collectiebeheer (w)

Deze werkgroep houdt zich, onder toezicht van de directeur, bezig met het assisteren bij de registratie, documentatie en onderhoud van de collectie in het kasteel.


niet te vergroten


Dit is het in goede conditie houden van de museumcollectie. Denk aan koper- en zilverpoetswerk, het schoonhouden van schilderijen, e.d.


 

 


 

natuur- en tuin (w)

Het onderhouden van de beplanting en netjes houden van de omgeving (zie foto).

technisch (w)

Klaarzetten van projectiemateriaal en geluidsapparatuur, zorgen voor de verlichting, enzovoort en het onderhoud daarvan.educatie (w)

Deze werkgroep heeft op een didactisch verantwoorde wijze een lespakket voor de basisscholen ontwikkeld. De leden van de educatiewerkgroep organiseren tevens het programma voor de scholen, wanneer deze kasteel Heeswijk bezoeken.

fotografie (w)

De werkgroep 'KasteelKamera VVKH' is een fotoclub van, voor en door vrijwilligers van kasteel Heeswijk. Doel is om evenementen, speciale thema’s, uitjes etc. voor haar leden op foto en film vast te leggen.Alle vrijwilligers steken het gehele jaar enthousiast en belangeloos hun tijd en energie in allerlei activiteiten van kasteel Heeswijk. Het bestuur van de VVKH vindt dit een belangrijke reden om alle vrijwilligers en medewerkers van Stichting Kasteel Heeswijk jaarlijks te verrassen met een uitstapje.

Men maakt op aangename wijze kennis met bijzondere en historische relaties van kasteel Heeswijk in Nederland en zelfs daarbuiten. Er is een speciale uitjeswerkgroep, die deze dag vorm geeft. Het onderlinge contact is het belangrijkste en de inwendige mens wordt niet vergeten.
Deze werkgroep wordt gevormd door VVKH, SKH en horeca en geeft invulling aan de verschillende 'open dagen' en speciale evenementen, die op het kasteel georganiseerd worden. Deze evenementen zijn te vinden in de aankomende evenementen van kasteel Heeswijk.
aanname & begeleiding (c)

Wat deze commissie doet, vindt u op een andere pagina. Klik hiervoor op de volgende woorden: commissie A&B


Laatst aangepast (dinsdag, 06 oktober 2015 17:12)