de legende van kasteel Heeswijk

(geplaatst in het VVKH-nieuws van augustus 2010)


Op tweede pinksterdag, 23 mei 2010, werd er tijdens de zomer-kaste-lendag een nieuw kindje van mij ten doop gehouden met de naam 'De woeste ridder Robert'. Vanaf die dag is het te bezichtigen en eventueel vast te houden (of tegen een kleine vergoeding van € 2,95 mee te ne-men) in de kasteelwinkel.


Het is de sage van kasteel Heeswijk, vertaald uit het Oudnederlands en be-doeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die al enige kennis hebben van ge-schiedenis. Maar ook voor ouderen is het gemak-kelijk te lezen. De officiële naam van de sage is: 'De sage van ridder Robert'.
Oorspronkelijke tekst: 'Het kasteel Heeswijk' door J.A. de Visser (een oude Sage – blz. 27).


De foto's die er in staan zijn vrijwel allemaal ter plekke gemaakt, dus in kasteel Heeswijk, door ondergetekende. De figuranten waren daarbij Sharon Neelen (als Kunegonde) en Erwin Dekker (als Galo). Zij beiden speelden op Hemelvaartsdag en op tweede pinksterdag 2010 de sage in de Wapenzaal en met groot succes. Als ridder Robert heb ik de toen-malige gemeentedichter, Ad van Schijndel, kunnen strikken.


Door op deze manier te werken heb ik geprobeerd om er een echt kasteel-Heeswijkproduct van te maken. Hopelijk valt het in de smaak.


De prijs is in overleg vastgesteld op € 2,95 per exemplaar.

Hans Offermans

Laatst aangepast (woensdag, 24 februari 2016 19:00)